Αποστολή στην Κάλυμνο (4-5 Απριλίου 2014)

Αποστολή στην Κάλυμνο (4-5 Απριλίου 2014)

4 Απρίλη, ημέρα των αδέσποτων ζώων

Η Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδος γιόρτασε την ημέρα αυτή, με την διοργάνωση αποστολής στο ακριτικό νησί της Καλύμνου.

Αποδεχθήκαμε την πρόσκληση του φιλοζωικού σωματείου “Σύλλογος ζωόφιλων Καλύμνου”και το διήμερο αυτό εξετάσαμε, στειρώσαμε και εμβολιάσαμε για την Λύσσα 60 ζώα, σκύλους και γάτες.

Οι συνάδελφοι Πέρρου Μαρία από την Μυτιλήνη, η Σαπανίδου Βίκυ από την Θεσσαλονίκη, η Μάτα Ελευθερία και η Ατταλίδου Πηγή από την Αθήνα συνάντησαν στην Κάλυμνο τις τοπικές συναδέλφους Λάμπα Βάσω και Κοτσιλέρη Στεφανία στα ιατρεία τους, τα οποία μας παραχώρησαν για να γίνουν οι χειρουργικές επεμβάσεις. Στην περιοχή, αυτό το διήμερο, βρέθηκαν τυχαία και οι συνάδελφοι Ματούλα Μαλλιά και ο Χαρτοφύλης Στέλιος φοιτητής κτηνιατρικής, οι οποίοι όταν πληροφορήθηκαν την παρουσία της ΕΔΚΕ στο νησί προσήλθαν αυτοβούλως να βοηθήσουν.

Οι αποστολές αυτές είναι πολύ κουραστικές. Ο μεγάλος αριθμός των ζώων που προσκομίζονται σε σύντομο χρονικό διάστημα οδηγεί σε πολύ έντονους ρυθμούς δουλειάς και απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή. Ευχαριστούμε πολύ τις συναδέλφους που με επαγγελματικό τρόπο έκαναν την δουλειά τους. Τους ευχαριστούμε πολύ που άφησαν τα ιατρεία τους για να προσφέρουν υπηρεσίες στην τοπική κοινωνία της Καλύμνου. Ευχαριστούμε πολύ και τους συναδέλφους που τυχαία βρέθηκαν εκεί και έδειξαν την διάθεση τους να προσφέρουν βοήθεια, όταν υπάρχει η κατάλληλη οργάνωση.

Ευχαριστούμε τα μέλη του φιλοζωικού σωματείου, για την φιλοξενία τους και την βοήθεια που μας προσέφεραν.

Ευχαριστούμε πολύ τον αποκλειστικό χορηγό της αποστολής, την εταιρία Kompa, που αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα τις ζωοτροφές AKANA και ORIJEN, χωρίς την βοήθεια της οποίας δεν θα μπορούσαμε να εκτελέσουμε την αποστολή αυτή λόγω του αυξημένου κόστους.

Εκφράζουμε ευχαριστίες στους χορηγούς μας, που μας επιτρέπουν με την οικονομική στήριξη τους, να αναλαμβάνουμε τέτοιου είδους δράσεις. Ευχαριστούμε τους μεγάλους χορηγούς μας Royal Canin και Ceva Hellas, τους Χορηγούς μας Hills Astron χημικά , Acana Orijen, Zoetis Hellas, τους υποστηρικτές μας Provet SA και Virbac Hellas καθώς και όλους εκείνους τους συμπολίτες μας, που πιστεύοντας στο έργο μας, συνεισφέρουν μέσω των λογαριασμών της ΕΔΚΕ.

Οι Έλληνες Εθελοντές Κτηνίατροι εργάζονται αμισθί. Η βοήθεια σας για την εξυπηρέτηση του σκοπού μας, είναι ζωτική. Όσοι μέχρι σήμερα δεν μας ξέρετε, μπορείτε να μας γνωρίσετε στο www.edke.gr. Όσοι θεωρείτε ότι η παρουσία μας είναι χρήσιμη, μπορείτε να στηρίξετε την προσπάθεια μας να βοηθήσουμε τα ζώα, στέλνοντας μήνυμα στο 54574 γράφοντας τη λέξη ΕΔΚΕ (Ελληνικά ή Λατινικά) με χρέωση 2,48 ευρώ, η μέσω pay pal στους λογαριασμούς της ΕΔΚΕ.

Δείτε φωτογραφίες από την αποστολή στην Κάλυμνο:

k4
k3
k2
k1

Αφήστε το μήνυμά σας

Your email address will not be published. Required fields are marked *