Αποστολή στο Μεσολόγγι

Αποστολή στο Μεσολόγγι

Η Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδος καταγράφει άλλη μια αποστολή στα πεπραγμένα της..

Μετά από πρόσκληση του φιλοζωικού σωματείου “Σύλλογος Φίλοι των Ζώων και του Περιβάλλοντος Μεσολογγίου” η ΕΔΚΕ το διήμερο 31 Μαίου και 1 Ιουνίου 2014 επισκέφθηκε την ιστορική πόλη του Μεσολογγίου.
Το διήμερο αυτό 47 αδέσποτα σκυλιά δεν θα αποτελούν πλέον πηγή παραγωγής νέων αδέσποτων ζώων. Στειρώθηκαν και εμβολιάστηκαν για την Λύσσα.

Οι συνάδελφοι, Σακαρίκου Ράνια, Δασκαλοπούλου Μυρτώ, Χασιώτη Μαρκέλα, Σούσου Άννα, Καστρινός Τάσος, Σπυρλιάδης Αλέξανδρος, Βασιλάκης Θάνος, Γαβριήλ Φρανσουά, Ανδρόνικος Μελισσαράτος, Καναβός Θεόδωρος, Γινάργυρος Νίκος Μπάτσας Γιάννης και Μηναδάκης Μηνάς φιλοξενήθηκαν στο ιατρείο του συναδέλφου Πατσουράκη Στάθη και στο ιατρείο των Παπανικολάου Αλέξανδρου – Νιζάμη Ευαγγελίας. Οι συνάδελφοι όχι μόνο μας παραχώρησαν τα ιατρεία τους, αλλά βοήθησαν και έμπρακτα συμμετέχοντας στα χειρουργεία καθ όλη την διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Στην αποστολή αυτή διαπιστώσαμε για άλλη μια φορά τον μεγάλο αριθμό των άρρωστων αδέσποτων ζώων που υπάρχουν στους δρόμους. Κάποια στιγμή θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν οι δημοτικές αρχές ότι είναι στην δική τους ευθύνη να αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων.

Ευχαριστούμε πολύ τα μέλη του φιλοζωικού σωματείου για την προσπάθεια τους να βοηθήσουν τα αδέσποτα ζώα της περιοχής τους, χωρίς καμιά υποστήριξη και με πολύ κόπο. Τους ευχαριστούμε για την ευγένεια τους και την άψογη συνεργασία.

Ευχαριστούμε τους κκ Νίκο Καραπάνο, νεοεκλεγέντα δήμαρχο και Πέτρο Σκαρμούτσο επιχειρηματία, ιδιοκτήτη των Avant Garde και AvantGardeSummer για την ευγενική χορηγία διαμονής και διατροφής των μελών της αποστολής, καθώς και τον ζωγράφο Πάνο Αθανασίου για το αναμνηστικό δώρο ευχαριστίας που μας προσέφερε.

Ευχαριστούμε την εταιρεία ενοικιάσεων αυτοκινήτων Avance Car για την παραχώρηση του αυτοκινήτου αυτό το διήμερο με σκοπό την μεταφορά προσωπικού και εξοπλισμού.

Ευχαριστούμε την φωτογράφο μας Καρολίδου Βένια για το πολύτιμο φωτογραφικό υλικό που μας εξασφάλισε.

Ευχαριστούμε πολύ τους χορηγούς μας, που μας επιτρέπουν με την οικονομική στήριξη τους, να αναλαμβάνουμε τέτοιου είδους δράσεις. Ευχαριστούμε τους μεγάλους χορηγούς μας Royal Canin και Ceva Hellas, τους Χορηγούς μας Hills Astron χημικά , Acana Orijen, Zoetis Hellas, τους υποστηρικτές μας Provet SA και Virbac Hellas καθώς και όλους εκείνους τους συμπολίτες μας, που πιστεύοντας στο έργο μας, συνεισφέρουν μέσω των λογαριασμών της ΕΔΚΕ.

Οι Έλληνες Εθελοντές Κτηνίατροι εργάζονται αμισθί. Η βοήθεια σας για την εξυπηρέτηση του σκοπού μας, είναι ζωτική. Όσοι μέχρι σήμερα δεν μας ξέρετε, μπορείτε να μας γνωρίσετε στο www.edke.gr. Όσοι θεωρείτε ότι η παρουσία μας είναι χρήσιμη, μπορείτε να στηρίξετε την προσπάθεια μας να βοηθήσουμε τα ζώα, στέλνοντας μήνυμα στο 54574 γράφοντας τη λέξη ΕΔΚΕ (Ελληνικά ή Λατινικά) με χρέωση 2,48 ευρώ, η μέσω pay pal στους λογαριασμούς της ΕΔΚΕ.

Δείτε χαρακτηριστικές φωτογραφίες από την αποστολή:

e4

e3

e1

 

e5

e2

 

Δείτε όλες τις φωτογραφίες από την αποστολή στο Μεσολόγγι, στη σελίδα της ΕΔΚΕ στο facebook

Αφήστε το μήνυμά σας

Your email address will not be published. Required fields are marked *